سفارش تبلیغ
صبا ویژن
اندیشه ترقی

 

 

پس از سالها جنگ در سوریه که وجه المصالحه ی قدرت های بزرگ جهانی و منطقه ای شد ؛ اولین نتیجه دردناک آن کشتار بیش از یک صد هزار مردم سوریه است. روسیه و متحدانش از یک سو و آمریکا و متحدان او از سوی دیگر برای تأمین منافع سیاسی خود از تمامی برگه های خود استفاده کردند تا پیروز این میدان باشند. اما اکنون که سوریه در آستانه ی ضربه فنی نهایی است و بشار اسد مجری سیاست های روسیه با سخنان اخیر لاوروف ؛ سرنوشت تمامی مجریان روسیه را در طول تاریخ خواهد چشید. لاوروف صریحا اعلام کرد در این جنگ وارد نخواهد شد و گویا پشت پرده توافقات لازم با آمریکا را صورت داده است. جالب این که بشار اسد همان رجزخوانی های امثال قذافی را دارد تکرار می کند! این ها نشانه های پایان راه و کار اوست. اما جنگ سوریه پایان ماجرا نیست و تحولات عمیق تری را در منطقه شاهد خواهیم بود. گزیده اخبار زیر نشان می دهد منطقه وارد یک جنگ دیگر خواهد شد و سوریه نیز مانند افغانستان و عراق زیر بلیت آمریکا و متحدانش خواهد رفت! حوادث را نمی توان فقط با رابطه ی علت و معلولی تحلیل کرد و بلکه باید حوادث را با روابط گوناگون آنها با یکدیگر بررسی و تحلیل نمود شاید تا حدودی فضای روشنتری برای نتیجه گیری به دست آورد.

 

نخست‌وزیر بریتانیا از اوباما خواست «تعلل» نکند و حمله به سوریه در «چند روز آینده» انجام شود    

 »ایندیپندنت»: واشـنگتن و لندن طی یک یا دو هفته آینـده به سوریه  حمله می‌کنند

 صدراعظـم آلمان: جامعه جهـانی به دولت سوریه پاسـخ قاطع دهد

 وزیرخارجه ترکیه: به هر ائتلافی علیه سوریه می‌پیوندیم

 وزیرخارجه روسیه: مداخله نظامی در سوریه بدون مجوز سازمان ملل ناقض قوانین بین المللی است

 بشار اسد: روسـیه هرآنچه ما برای دفاع نیاز داریم، فراهم می‌کند

 سـخنگوی وزارت خارجه ایران درباره تبـعات هرگونه اقدام نظـامی علیه سوریه هشدار مجدد داد

   ظریف و «فلتمن» (معاون سیاسی دبیرکل سازمان ملل) در مذاکره خود پیگیری راه‌حل سیاسی برای حل بحران سوریه را بررسی کردند

 

رئیس جمهور آمریکا در موارد متعددی اعلام کرده که استفاده از تسلیحات شیمیایی خط قرمز است.

توصیه ریچارد هاس به کاخ سفید

از موشک های کروز برای حمله به سوریه استفاده کنید

بشار اسد با اشاره به تهدیدهای اخیر آمریکا درباره احتمال دخالت نظامی در سوریه اظهار داشت :" اگر آمریکا به سوریه حمله کند همان طور که از جنگ ویتنام به بعد در همه جنگ هایش شکست خورد، این بار هم با شکست روبرو خواهد شد."

جان کری وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه 26-8-2013 اعلام کرد نمی توان بکار گیری سلاح شیمیایی در سوریه را انکار کرد.

وزیر خارجه آمریکا افزود که ماموریت بازرسان سازمان ملل در سوریه تنها تایید و یا عدم تایید بکار گیری سلاح شیمیایی در این کشور است.

وزیر خارجه بریتانیا گفته است، پاسخ به حمله شیمیایی ارتش اسد علیه مخالفان در نزدیکی دمشق، بدون اجماع در شورای امنیت سازمان ملل نیز ممکن است.

احمد داوداوغلو، وزیر خارجه ترکیه نیز گفته است که اگر توافقی گسترده و در سطح شورای امنیت برای اقدام به حل بحران سوریه شکل نگیرد، ترکیه به هر ائتلاف بین‌المللی دیگر علیه سوریه خواهد پیوست. قطر نیز خواستار عبور جامعه جهانی از شورای امنیت شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، لاوروف که در کنفرانسی خبری در مسکو سخن می گفت، در پاسخ به سوالی درباره واکنش روسیه در صورت هدف قرار دادن زیرساخت های ارتس سوریه توسط غرب گفت: ""نیتی برای جنگ با کسی نداریم.""

کاخ سفید، دیدار برنامه‌ریزی‌شده مقام‌های آمریکایی را با مقام‌هایی از وزرات خارجه روسیه، که قرار بود در آن در مورد سوریه گفت‌وگو شود به زمان دیگری موکول کرده است؛ این موضوع از «تشدید اختلاف» بین دو کشور در مورد دمشق حکایت دارد.

روز شنبه (24 اوت) اوباما نشستی با شورای امنیت ملی‌ آمریکا داشت. روز یکشنبه یک مشاور عالیرتبه حکومت آمریکا، اطلاعیه‌ای را برای مطبوعات قرائت کرد که پس از ماه‌ها لحن جدیدی را نشان می‌‌داد. این اطلاعیه، با اشاره به گزارش‌های تکان‌دهنده در مورد استعمال گاز‌های سمی در حومه دمشق می‌گوید: “در این لحظه دیگر کمتر تردیدی در استفاده رژیم سوریه از گازهای سمی علیه شورشیان وجود دارد. اجازه بازدید به بازرسان سازمان ملل، بسیار دیر داده شده، زیرا مدارک ممکن بر اثر توپ‌باران مداوم در منطقه از میان رفته‌اند.”

 پنتاگون وزارت دفاع آمریکا، 4 ناوشکن مسلح به موشک‌های کروز خود را در سواحل شرقی‌ مدیترانه مستقر کرده و خاک سوریه را در تیر‌رسرئیس ‌ستاد ارتش آمریکا روز یکشنبه به عمان، پایتخت اردن پرواز کرد تا با همتایان فرانسوی و بریتانیایی‌ خود مشورت کند. به علاوه نمایندگان قدرت‌های منطقه، عربستان، قطر و ترکیه و نیز کانادا، ایتالیا و آلمان از ناتو حضور داشتند. آنها قرار داده است.

طبق آمار اخیر خبرگزاری رویترز، شصت درصد آمریکایی‌ها با دخالت نظامی مخالفند و فقط 9 درصد با آن موافقند. حتی اگر حمله شیمیایی هم ثابت شود، فقط 25 درصد موافق حمله نظامی هستند.

همین روز جمعه اوباما در مصاحبه با سی‌‌ان‌ان، لزوم مجوز سازمان ملل را در مورد اقدام نظامی رد کرد و گفت که حقوق ملل و ائتلاف بین‌المللی در این مورد کفایت می‌کند.

روزنامه الشرق چاپ عربستان از قول منابع شورشیان می‌نویسد که “نیروهای ویژه زیر فرماندهی ماهر اسد برادر رئیس جمهور،علیرغم مخالفت فرمانده نظامی منطقه، سلاح شیمیایی به کار گرفته‌اند.”

احتمالا هیچ‌کس نخواهد دانست که حقیقت ماجرا‌ چیست، زیرا که در واقع تمایلی به دانستن آن وجود ندارد، چرا که جنگ داخلی‌ سوریه از مدت‌ها پیش به یک جنگ سمبولیک تبدیل شده است.

خبرگزاری رویترز از تعلیق کار بازرسان سازمان ملل در سوریه به دنبال شلیک گلوله به سوی آنها خبر داده است.

 

 

 




موضوع مطلب :


یادداشت ثابت - دوشنبه 92 شهریور 5 :: 12:26 عصر :: نویسنده : yousofkhan tabrizi

قالب بلاگفا

قالب وبلاگ

purchase vpn

بازی اندروید